"Нафтогаз" хоче знизити ренту на видобуток нафти

П'ятниця, 19 лютого 2016, 08:50

НАК "Нафтогаз України" має намір ініціювати зниження ставки рентної плати при видобутку нафти.

Про це повідомив глава правління держхолдингу Андрій Коболєв в інтерв'ю журналу "Новое время", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в ситуації з низькими цінами на нафту діяльність найбільшої нафтовидобувної компанії - ПАТ "Укрнафта" - може стати збитковою.

"Ми хочемо вийти з пропозицією про зменшення ставки рентної плати, в тому числі для видобутку нафти. Якщо ви подивитеся на ставки для газодобувних компаній, вони кардинально знизили їх. На видобуток нафти ставку не міняли і вона досить-таки висока. І при цінах на нафту в районі 30 доларів за барель видобуток в Україні нафти може стати збитковим", - сказав він.

Реклама:

Коболєв зазначив, що анулювання ліцензій на видобуток вуглеводнів "Укрнафти" через борги компанії перед державою вдарить по її вартості і серйозно позначиться на фінансових показниках.

"У даній ситуації ми залучені в цей процес, активно намагаємося допомогти "Укрнафті" знайти способи погасити дану заборгованість перед бюджетом", - додав глава він.

Глава "Нафтогазу" також повідомив, що держхолдинг очікує перших переговорів з ПАТ "Газпром" щодо застосування нових тарифів на транспортування газу через Україну в кінці лютого.

Раніше, в інтерв'ю "ЕП",  глава "Укрнтафта" Марк Роллінс заявив, що якщо ціна на нафти впаде нижче 25 доларів за барель компанія почне руйнуватися.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу України.

Згідно із законом, підвищене оподаткування приватних нафтогазовидобувних компаній вводиться на постійній основі, а не як планувалося раніше - на рік.

Зокрема, для нафти - 45% при видобутку до 5 км, 21% - понад 5 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: