У Пашинського хочуть перевірити Glusco Energy на зв'язок з "Роснєфтю"

Четвер, 18 лютого 2016, 16:05

Народний депутат Тетяна Чорновіл звернулася до глави АМКУ і глави МЗС з депутатським запитом про перевірку бенефіціарів компанії Glusco Energy S.A. і компаній, афілійованих з Glusco Energy S.A. на предмет зв'язків з російським ВАТ "НК Роснєфть".

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі Glusco Energy S.A. повідомили, що компанія і її акціонери готові до будь-яких перевірок і в рамках процесу узгодження придбання мережі АЗС "Роснєфти" в Україні АМКУ було надано максимально широкий пакет документів.

"Швейцарська компанія Glusco Energy S.A. є частиною холдингу Proton Energy Group S.A. (Швейцарія), всю інформацію про кінцевих бенефіціарів ми передали АМКУ", - повідомили в прес-службі української" Glusco Energy S.A.

Реклама:

Там також додали, що з огляду на всі обставини угоди, компанія надала ряд додаткових документів, зокрема довідки з найбільших європейських банків ING і BNP Paribas про бенефіціарів рахунків Proton Energy Group S.A. і Glusco Energy S.A. в цих установах.

Як відомо, заявка на придбання мережі АЗС "Роснєфти" в Україні була подана на початку січня, проте АМКУ залишив її без розгляду, вказавши на недоліки в підготовці документів.

Пізніше Glusco Energy S.A. звернулася до АМКУ повторно.

Нагадаємо, що після повідомлення про продаж мережі Glusco почалася атака на бізнес "Роснєфти" в Україні.

Зокрема депутати та активісти на чолі з Тетяною Чорновіл неодноразово організовували напади на АЗС "ТНК" і Formula в Києві. Після цього "Роснєфть" навіть допустила можливість збройного захоплення своїх АЗС в Україні.

Як відомо, Proton Energy Group S.A. працює в 29 країнах світу і протягом шести років здійснює морські поставки палива до України з Греції та Ізраїлю.

Рекордний обсяг поставок припав на 2015 рік після введення РФ ембарго на експорт дизельного палива в Україну. Глобальний товарообіг Proton Energy Group S.A. становить близько 3,5 млн тонн нафти і нафтопродуктів в рік, з них в Україні було поставлено близько 500 тис. тонн.

Як відомо, Чорновіл відносять до групи депутата "Народного Фронту" Сергія Пашинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!