Яценюк анонсував конкурси на керівників п’яти держпідприємств

Четвер, 18 лютого 2016, 14:52

У п’ятницю, 19 лютого, будуть оголошені умови конкурсу на призначення керівників п’яти державних підприємств.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

"19 лютого оприлюднюються умови щодо участі в конкурсі і призначення нових керівників на наступні державні компанії: "Електротяжмаш", "Укренерго", "Центренерго", "Укрспирт" і Укрпошта", сказав Яценюк.

"Я звертаюся до всіх фахових менеджерів країни подати заяву на те, щоб взяти участь у конкурсі на призначення нових керівників. Уряд повністю змінив систему оплати праці для керівників державних компаній", - зазначив прем’єр.

Реклама:

За його словами, тепер вона залежить від фінансових результатів і економічної ефективності керівників таких компаній.

"Відповідно до новоприйнятого закону (№3062 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної власності" - Ред.), керівництво державних компаній повністю буде позбавлено політичних впливів і політичних тисків і буде нести відповідальність перед державою за результати своєї діяльності та економічну ефективність", - сказав Яценюк.

Також прем’єр-міністр доручив підготувати конкурсні умови на початок процедури про призначення керівників ще двох компаній - "Укрхімтрансаміак" і "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

"Це перший пакет де будуть призначені не політичні особи, або політично заангажовані особи, а де будуть призначені на прозорому конкурсі незалежним номінацій ним комітетом сім керівників одних з найбільших державних підприємств України", - запевнив він.

Як відомо, раніше ЗМІ неодноразово писали про масштабну корупцію у цих компаніях, яка виникає через спроби низки людей отримати контроль над їхніми фінансовими потоками.

Зокрема, про такі проблеми у частині з цих компаній раніше заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус. Під час своєї заяви про відставку він згадав спроби депутата від БПП Ігоря Кононенка отримати контрольнад "Укрхімтрансаміак".

Про ситуацію в "Укрспирті" можна почитати тут.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: