"Укроборопром" за рік підписав контрактів на 1,3 мільярда доларів

Четвер, 18 лютого 2016, 14:08

Державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, в 2015 році підписав експортних контрактів на постачання озброєння на 1,3 мільярда доларів.

Про це в ході першого в Україні інвестиційного форуму з питань оборони і безпеки повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов, передає УНІАН.

"У 2015 році ми підписали експортні контракти на 1,3 мільярда доларів", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що оборонні підприємства України у 2016 році будуть повністю забезпечені замовленнями на виробництво нової техніки для української армії.

Реклама:

Раніше генеральний директор держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов повідомив, що завантаження концерну складає всього 40%.

Згідно з держбюджетом України на 2016 рік, фінансування оборонного сектора країни становить понад 110 мільярдів гривень. Зокрема, бюджети Міноборони і МВС збільшено на 21% - до 55,6 мільярда гривень і 40,8 мільярда гривень відповідно.

За словами голови Ради нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова, в оборонному замовленні на 2016 рік пріоритетним напрямком буде розробка і виробництво вітчизняних сучасних ракетних комплексів, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони і зв'язку, а також нових зразків бронетанкової техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!