"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі iPhone вперше скоротилися

Четвер, 18 лютого 2016, 13:41

Світові продажі смартфонів кінцевим користувачам в четвертому кварталі 2015 року зросли на 9,7% в порівнянні з попереднім кварталом, темпи підвищення були найслабшими з 2008 року.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані дослідницької компанії Gartner.

Всього в минулому кварталі в світі було реалізовано 403,1 млн смартфонів.

При цьому продажі iPhone скоротилися вперше з виходу марки на ринок, зниження становило 4,4%, частка Apple на ринку смартфонів в четвертому кварталі зменшилася до 17,7% з 20,4% в жовтні-грудні 2014 року. За 2015 рік у цілому Apple збільшила частку ринку з 15,4% до 15,9%.

Реклама:

"Недорогі смартфони в країнах, що розвиваються і сильний попит на преміальні смартфони залишаються основними рушійними силами", - сказав директор Gartner з досліджень Аншул Гупта.

Сильний долар був одним з істотних негативних факторів для американських виробників, включаючи Apple, додав він.

Найшвидші темпи зростання збуту (53%) в четвертому кварталі продемонструвала китайська Huawei Technology Co.

Лідируючу позицію серед виробників смартфонів зберегла південнокорейська Samsung, що збільшила частку ринку з 19,9% до 20,7%. Однак за підсумками 2015 року в цілому продажі Samsung і її частка на ринку знизилися.

"Для того щоб зупинити падіння продажів преміальних смартфонів, Samsung потрібно вивести на ринок нові флагманські пристрої, які зможуть конкурувати з iPhone і зупинити "відтік" клієнтів до Apple", - вважає Гупта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: