Standard & Poor's погіршило прогноз щодо цін на нафту

Четвер, 18 лютого 2016, 09:28

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило свій прогноз щодо середньої ціни на нафту марки Brent в 2016 році 40 доларів за барель з очікуваних раніше 55 доларів за барель.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

"Ціни на нафту на спотових і ф'ючерсних ринках тепер знаходяться приблизно на 70% нижче рівнів, на яких вони були в середині 2014 року, коли ціни почали падати", - пише агентство.

Прогноз щодо середньої ціни на нафту марки Brent в 2016-2019 роках погіршений до 46 доларів за барель з прогнозованих раніше 65 доларів за барель.

Реклама:

Агентство також вважає, що угода між РФ і низкою країн ОПЕК з заморожування рівня видобутку нафти не матиме істотного впливу на прогноз.

"З боку пропозиції, відзначимо, що заморожування буде проходити на вже рекордно високих рівнях видобутку для Росії і Саудівської Аравії. Крім того, відзначимо, що угода є умовною для інших виробників. З точки зору попиту, ми бачимо уповільнення економічного зростання Китаю і боргове навантаження в якості основних причин початку глобального ризику", - повідомляється в релізі.

Як відомо, Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела у вівторок домовилися зберегти видобуток нафти в середньому в 2016 році на рівні січня, якщо інші виробники приєднаються до такої ініціативи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: