Роллінс: "Укрнафта" цього року не отримає прибутку, хоча розраховувала

Середа, 17 лютого 2016, 19:34

ПАТ "Укрнафта" за підсумками 2015 року зафіксує чистий збиток через переоцінку активів, хоча раніше розраховувала на прибуток.

Про це повідомив журналістам глава компанії Марк Роллінс на прес-конференції в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Укрнафта в 2015 році не отримає прибутку, нам доведеться звітувати про збитки через переоцінку активів, що проводиться внаслідок зниження цін на нафту. Але це не означає, що у нас не було позитивного грошового потоку", - сказав він.

Роллінс додав, що зараз "Укрнафта" проводить внутрішній аудит з метою визначення правомірності підписання контрактів, за якими сформовано значна дебіторська заборгованість.

Реклама:

"Ми вивчаємо обставини підписання цих контрактів, їх умови і можливі способи реагування", - сказав він.

Роллінс уточнив, що дебіторська заборгованість "Укрнафти" становить близько 11 млрд гривень, в той час як сама компанія заборгувала бюджету понад 10 млрд гривень.

Разом з тим він підкреслив, що "Укрнафта" не має наміру списувати дебіторську заборгованість як безнадійну.

"Ми не маємо наміру списувати дебіторську заборгованість як безнадійну. При цьому деяка її частина буде виведена на фінансовий резерв - це нормальне явище, яке є частиною нашої звітності", - резюмував Роллінс.

Раніше повідомлялося, що ряд маловідомих компаній, частина яких має анульовані реєстрації платника ПДВ, заборгували ПАТ "Укрнафта" 11,6 мільярда гривень.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!