"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Активізація трейдингу з Білоруссю принесе експортерам 150 мільйонів - МінАПК

Середа, 17 лютого 2016, 18:03

Активізація трейдингу з Республікою Білорусь може принести українським експортерам додаткові 150 млн доларів.

Про це сказала заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час засідання Робочої групи високого рівня з питань взаємної торгівлі з Білоруссю, передає прес-служба МінАПК.

"Активізація трейдингу з Білоруссю може принести експортерам додаткові 150 млн доларів. Тож нам важливо знайти точки порозуміння із білоруськими колегами і вийти на логічний компроміс в комплексному підході до взаємного відкриття ринків", - наголосила Рутицька.

У прес-службі нагадали, що у 2015 році компетентні органи Білорусі ввели адміністративну процедуру санітарно-гігієнічної експертизи зарубіжної продукції. Це фактично призвело до закриття ринку Білорусі для цілого ряду українських виробників переробної галузі.

Реклама:

"Українські підприємства пройшли встановлені процедури сертифікації згідно білоруського законодавства. На нараді підіймались питання, які нам неодноразово озвучують представники галузевих асоціацій: виробники морозива, кондитерської продукції, м'яса, олійних, шроту, пива", - сказала вона.

"Моя позиція - відміна цієї процедури, а позиція-мінімум - її лібералізація, тобто перегляд системи і пролонгація строків дії санітарно-гігієнічних висновків, а також оптимізація строків їх видачі", - додала заступник міністра.

Як повідомлялося, за 2015 рік товарообіг між Україною і Республікою Білорусь становив 410,3 млн доларів, що на 172,6 млн доларів менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: