АМКУ оштрафував великого виробника за підробку масла

Середа, 17 лютого 2016, 13:36

АМКУ оштрафував "Старокостянтинівський молокозавод" на 790,311 тисячі грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді поширення оманливої інформації, про належність масла компанії до класу солодковершкового селянського.

Про це йдеться у повідомленні компанії, пише "УНІАН".

Як наголошується в повідомленні, дане підприємство реалізовувало масло солодковершкове селянське, додаючи в нього рослинні жири.

"За результатами досліджень, які проводилися належним чином акредитованими державними підприємствами зі стандартизації, метрології та сертифікації, протягом 2012-2014 років в маслі солодковершковому селянському виробництва "Старокостянтинівського молочного заводу" неодноразово були виявлені рослинні жири", - повідомила прес-служба.

Реклама:

В АМКУ зазначили, що додавання підприємством під час виробництва масла рослинного жиру створювало за своїми характеристиками інший харчовий немолочний продукт, що здешевлювало собівартість товару і дозволяло отримувати неправомірні переваги в конкуренції за отримання додаткового, неправомірного прибутку від реалізації продукту.

 "Укрпродукт" займається постачанням брендованої молочної продукції роздрібним і гуртовим підприємствам в Україні. Компанія також виробляє і експортує молочні продукти промислового призначення, включаючи сухе молоко.

Крім того, група надає послуги з логістики та дистрибуції своєї продукції третім сторонам, які працюють в Україні.

Групі належать 4 молокопереробних заводи потужністю близько 70 тис. тонн молочної продукції в рік, а також завод з виробництва квасу "Арсеніївський".

"Укрпродукт" продає молочні вироби під брендами Molendam, "Кремлівське", "Наш молочник", "Вершкова долина", "Народний продукт", "Наш сирок", "Фермерський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!