У Латвії банки можуть відрізати від угод з доларами

Середа, 17 лютого 2016, 12:42

Латвійські банки через підозри у відмиванні грошей можуть відрізати від проведення операцій за участю доларів США.

Про це заявив новий голова латвійського фінрегулятора - Комісії ринку фінансів і капіталу - Петерс Путніньш, пише Banks.eu.

Уже зараз, зазначив фінансист, намітилася тенденція закриття кореспондентських рахунків в доларах США у партнерів банків країни, передають латвійські медіа.

"Нам треба створити для них весь комфорт. Це питання національних інтересів, тому що не може бути так, щоб країна ЄС і єврозони залишилася без можливості виконувати безпосередньо кліринг за доларовими операціями. Це буде скандал", - заявив Путніньш.

Реклама:

На думку експертів, Латвія зможе проводити операції в доларах США чи в інший спосіб, однак удар по репутації країни буде непоправним.

Останнім часом в Латвії відбулися кілька великих фінансових скандалів.

Так, колишній глава латвійського фінрегулятора пішов з посади після критики від міжнародних організацій, а латвійська "дочка" українського "Приватбанку" - PrivatBank - стала об'єктом кримінального розслідування, яке проводять фахівці управління державної поліції по боротьбі з економічними злочинами.

У зв'язку з цим Комісія ринку фінансів і капіталу навесні поточного року планує звернутися до американських компаній-аудиторів з метою перевірити роботу всіх латвійських банків, які обслуговують нерезидентів Латвії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: