Іран вважає "нелогічним" замороження видобутку нафти

Середа, 17 лютого 2016, 11:53

Іран в даний момент вважає "нелогічною" для себе пропозицію про замороження рівня нафтовидобутку.

Таку заяву зробив представник країни в Організації країн - експортерів нафти Мехді Асалі, повідомляє ТАСС з посиланням на Reuters.

"Пропозиція Ірану про замороження рівня видобутку нафти нелогічна", - заявив Асалі.

"У той час, коли країна перебувала під санкціями, інші держави значно наростили обсяги видобутку, чим викликали зниження цін на нафту", - пояснив він.

Реклама:

Тегеран не відмовиться від своєї квоти на міжнародному ринку нафти, заявляв напередодні міністр нафти Ірану Біжан Намдара Зангане.

У вівторок видання The Wall Street Journal з посиланням на іранського чиновника написало, що Тегеран, вже наростив останнім часом виробництво на 400 000 барелів, не збирається відмовлятися від планів подвоїти свій експорт і хоче повернутися до досанкціонного рівня поставок сировини на світовий ринок.

Раніше стало відомо, що Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела домовилися заморозити видобуток нафти на рівні січня 2016 року.

Ці чотири країни - учасника угоди виробляють разом близько 23,75 млн барелів нафти в день, що складає більше 25% світового видобутку нафти.

17 лютого з пропозицією погодився Кувейт. Міністр нафти ОАЕ також заявив, що його з країна готова до співпраці з іншими державами для стабілізації ринку нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: