НБУ дав доступ проблемним банкам до підтримки ліквідності

Середа, 17 лютого 2016, 09:08

Національний банк надав доступ до операцій з підтримки ліквідності банкам, віднесеним до категорії проблемних.

Про це йдеться в постанові №83 від 16 лютого "Про внесення змін до Положення про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи", передає "Інтерфакс-Україна".

"Це буде сприяти ефективному виконанню Національним банком функції кредитора останньої інстанції для банків", - говориться в коментарі центробанку.

Згідно з постановою, виключений також пункт, згідно з яким у разі віднесення банку до проблемних НБУ ініціює дострокове виконання ним зобов'язань за кредитом рефінансування та/або операціями прямого репо.

Реклама:

Нацбанк також розширив можливості інших банків щодо одержання коштів за кредитами рефінансування на підтримку ліквідності і операцій прямого репо, знявши обмеження в 50% розміру регулятивного капіталу банку і 50% обсягу коштів, пропонованих на тендер з підтримання ліквідності банків.

"Таким чином, отримання банками ресурсів за цими операціями будуть обмежуватися тільки наявними забезпеченням (ОВДП, депозитні сертифікати, валюта) і максимальною сумою тендерів", - йдеться в повідомленні Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!