Прокуратура реанімувала справу про крадіжку нафтопродуктів Курченка

Середа, 17 лютого 2016, 08:58

Правоохоронці проводять слідчі дії в рамках розслідування кримінального виробництва за фактом розкрадання службовцями ДП "Укртранснафтопродукт" нафтопродуктів, які перебували на Одеському нафтопереробному заводі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Процесуальне керівництво в даному кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області.

"Зазначені нафтопродукти вилучено у рамках іншого кримінального провадження за підозрою групи осіб у фіктивному підприємстві, підробленні документів та ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В даний час відповідно до постанови суду слідче управління Головного управління Нацполіціі в Одеській області провело слідчі дії на території заводу. Крім того, тривають слідчі дії в головному офісі держпідприємства, а також в банківських установах Києва та Одеси.

Слідчі дії спрямовані на встановлення і вилучення документів, що мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) КК України.

Як повідомлялося, 13 листопада 2015 року суд дозволив передачу "Укртранснафтопродукт" всього нерухомого майна та земельної ділянки Одеського НПЗ.

Своє рішення суд мотивував тим, що Одеський НПЗ не може забезпечити відповідні умови зберігання майна, на яке накладено арешт, для підтримки його технологічного стану.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підтвердив намір ДП "Укртранснафтопродукт" відновити роботу Одеського НПЗ.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "Лукойл" купила група "СЄПЕК" Сергія Курченка, яка пізніше передала підприємство в заставу російському банку "ВТБ".

Учасники ринку нафтопродуктів пов'язують роботу ДП "Укртрансфнафтопродукт" з фігурою Сергія Тищенка - співвласника групи "Фактор" - і нардепа Сергія Пашинського.

Непрямим підтвердженням цього стала схема реалізації нафтопродуктів, за якою "Укртранснафтопродукт" підключив до продажу фірму "Укройлпродукт", яка входить до групи "Фактор", про що писала в своєму розслідуванні "Українська правда".

Сам Тищенко заперечує як тісні зв'язки з Пашинським, так і заниження ціни при продажу нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: