Єврокомісія вимагає доступу до контрактів з "Газпромом"

Вівторок, 16 лютого 2016, 20:06

Єврокомісія прагне детальніше вивчати контракти на постачання газу між Росією та європейськими компаніями для поглиблення взаємодії на енергетичному ринку з метою забезпечення стабільності постачання газу.

Із такою законодавчою ініціативою виступили чиновники Єврокомісії у вівторок, 16 лютого, повідомляє Deutsche Welle.

Так, пропонується, що в майбутньому контракти, тривалість яких перевищує один рік і які мають критичний характер для гарантії постачання газу до країн ЄС, повинні будуть автоматично розкриватися для доступу Єврокомісії.

Видання відзначає, що єврокомісар з питань енергетики Мігель Аріас Каньєте наголосив на тому, що мова не йде про перевірку контрактів, які стосуються приватного сектора, чи перевірку цін.

Реклама:

Втім, така пропозиція, як відзначає видання, може зустріти спротив деяких країн ЄС, а інші країни можуть використати її для протидії проекту російського газопроводу "Північний потік-2".

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія представила пакет заходів по забезпеченню енергетичної безпеки ЄС, спрямованих на підвищення безпеки та захисту європейських споживачів від можливих енергетичних криз.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!