Єврокомісія представила нову стратегію енергетичної безпеки ЄС

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:46

Єврокомісія представила пакет заходів по забезпеченню енергетичної безпеки ЄС, спрямованих на підвищення безпеки та захисту європейських споживачів від можливих енергетичних криз.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Пакет заходів включає стримування попиту на енергію, збільшення виробництва енергії в Європі (у тому числі з поновлюваних джерел енергії), подальший розвиток добре функціонуючого і повністю інтегрованого внутрішнього енергетичного ринку, а також диверсифікації енергетичних джерел, постачальників, маршрутів.

"Пакет фокусується на безпеці наших поставок, але зачіпає всі три комплексні цілі. Шляхом зниження попиту на енергоносії, і більш ефективне управління постачання із зовнішніх джерел, нам буде простіше підвищити стабільність енергетичного ринку Європи", - сказав віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович.

Реклама:

"Сьогоднішні пропозиції спрямовані на створення надійної, конкурентоспроможної і гнучкої системи постачань енергії", – заявив Міґель Аріас Каньєте, єврокомісар із енергетичної політики та клімату.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!