"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін хоче відібрати кандидатів у наглядові ради держбанків до липня

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:17

Міністерство фінансів має намір відібрати кандидатів у наглядові ради державних банків до липня 2016 року.

Про це йдеться у стратегії розвитку держбанків, оприлюдненій на сайті Міністерства фінансів.

У документі наголошується, що Мінфін розробить порядок обрання членів наглядових рад державних банків, кожна з яких складатиметься з 7 членів.

"Мінфін, за підтримки МФО, розробить та запровадить механізм оплатної праці усіх членів наглядових рад банків на ринкових засадах", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, Мінфін обере всесвітньо визнану компанію з підбору персоналу, яка проводитиме процес відбору усіх кандидатів до наглядових рад для обох СДБ (як громадян України, так і іноземців).

"З урахуванням нових вимог НБУ до корпоративного управління ця компанія надасть до кінця червня 2016 року перелік кандидатів (не менше 42 осіб), з якого конкурсний комітет обере нових незалежних членів наглядових рад СДБ до кінця липня 2016 року", - повідомляється у Мінфіні.

"З метою забезпечення незалежності наглядових рад СДБ, представники державних органів влади можуть бути включені до складу наглядової ради або правління державного банку за умови проходження конкурсного відбору та лише після їх звільнення з відповідних посад", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!