"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Демчишина запевняють, що вугілля вистачить

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:01

Запаси вугілля на складах становлять понад 2,7 млн тонн і є достатніми для комфортного проходження зимового опалювального періоду.

Про це на прес-конференції сказав заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Олександр Светелік, повідомляє "Укрінформ".

"Разом з тим, енергетикам доводиться розвантажувати атомні енергоблоки, що виробляють дешеву електроенергію", - заявив він.

"Запаси вугілля становлять понад 2,7 млн тонн. Запаси достатні. В той же час, з втратою споживання ми змушені розвантажувати атомні блоки, дешеву енергію, яка дозволила б утримати тарифи. Для цього шукаємо, чим замістити втрати споживання, особливо хотілося б отримати нічного споживача", - сказав Светелік.

Реклама:

Він зазначив, що якщо вийде максимізувати нічне споживання, розвантажувати атомні енергоблоки не доведеться.

Раніше "Українська правда" провела розслідування і виявила, що під виглядом більш дорогого вугілля з ПАР для "Центренерго" поставляється антрацит із зони АТО.

При цьому повідомлялося, що контролюють цей процес люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, коментуючи дану інформацію, заперечував її правдивість, уточнюючи, що вугілля з зони АТО закуповується по 1200 гривні за тонну, а з ПАР - по 74 долара за тонну.

Однак 4 лютого міністр звернувся до Служби безпеки України та Державної фіскальної служби з проханням перевірити контракти на постачання вугілля для "Центренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: