"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луцька компанія хоче зламати монополію "Зеонбуду"

Вівторок, 16 лютого 2016, 12:22

Луцька компанія "Телесєті України" хоче отримати ліцензію провайдера цифрового ефірного телебачення на всій території країни.

Про це з посиланням на рішення Львівського адміністративного апеляційного суду, передає "Ліга.Бізнес".

Як зазначається, "Телесєті" подала заявку на цифрову ліцензію навесні минулого року, але Нацрада залишила її без розгляду, тому що конкурсу на вільні частоти оголошено не було.

"Крім того, "Телесєті України" зажадала через суд зобов'язати Нацраду відразу ж видати їй ліцензію провайдера цифрового ТБ. Але в цій частині позову компанії було відмовлено. Фінальне рішення зобов'язаний прийняти сам регулятор. Примітно, що в першій інстанції "Телесєті" програли", - пише видання.

Реклама:

Член Нацради Олександр Ільяшенко повідомив "Ліга.Бізнес", що збирається розглянути заявку "Телесєті" до кінця лютого на одному із засідань.

Крім того, Ільяшенко наголосив, що видача ліцензій на обмежений радіочастотний ресурс може проходити тільки з умовою оголошення конкурсу.

У судових матеріалах справи зазначено, що якщо Нацрада отримає від Українського державного центру радіочастот прорахунки на нові діапазони, то всі без винятку зацікавлені компанії можуть на них претендувати.

"Тому у компанії "Телесєті" мало шансів на те, що регулятор в лютому видасть йому ліцензію, навіть ретельно розглянувши заявку, як того вимагає суд", - пише "Ліга.Бізнес".

Як відомо, 18 червня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив розпорядження Антимонопольного комітету України стосовно визнання монопольного становища ТОВ "Зеонбуд".

В даний момент, єдиним національним провайдером цифрового телебачення в Україні є "Зеонбуд".

Компанія витратила понад мільярд гривень на будівництво чотирьох цифрових мереж з ємністю на 8 телеканалів в кожній. Нею володіє кіпрський офшор Planbridge. Кінцевий бенефіціар невідомий.

"Телесєті України", згідно з реєстром НКРЗІ, це оператор телекомунікацій з правом експлуатації ефірних телерадіомереж на всій території країни.

За інформацією Єдиного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців, засновниками компанії є Світлана Шахова (60%) і Петро Семерей (40%), який був членом НКРЗ з 2005 по 2007 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: