Мінфін анонсував повний вихід із капіталу державних банків

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:53

Міністерство фінансів анонсувало повний вихід із капіталу найбільших державних банків - "Ощадбанку" та "Укрексімбанку", починаючи з середини 2018 року, а також решти банків - вже до кінця 2017 року.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра фінансів Артем Шевальов, передає УНІАН.

"Максимальної ефективності державних банків можна досягти шляхом їх роздержавлення, як і в інших сферах української економіки. Тому стратегія передбачає на горизонті до середини 2018 року початок виходу держави з капіталу двох найбільших державних банків", - сказав Шевальов.

При цьому він відзначив, що анонсована раніше приватизація 20% акцій цих банків буде тільки першим кроком, а в подальшому уряд планує більш глибоку приватизацію, графік якої буде залежати від ситуації в економіці та успішності першого етапу.

Реклама:

Що стосується більш дрібних банків у власності держави - "Родовід", "Український банк реконструкції та розвитку" і "Земельний банк", то, за словами Шевальова, щодо них уряд буде діяти більш агресивно".

"Ми говоримо про те, що станеться повний вихід держави з капіталу решти державних банків вже на горизонті 2016-2017 років. До кінця 2017 року держава не повинна мати частки в якихось фінансових установах, крім двох найбільших", - сказав він, відзначивши, що одним із варіантів виходу держави буде ліквідація дрібних фінустанов.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Економічній правді" заступник міністра фінансів Артем Шевальов заявив, що Мінфін планує продати не менше 25% акцій "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" до кінця 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: