"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин: спецдозволи на користування надрами повинні видавати в Міненерго

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:40

Міністр Енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин хоче, щоб функції видачі спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку вуглеводнів були передані з Міністерства екології в Міненерго.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Як зазначає прес-служба, Демчишин нагадав, що відповідне рішення зафіксоване в торішньому рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Як аргумент до передачі в Міненерго функцій по видачі ліцензій на видобуток вуглеводнів, відомство наводить факт зупинки газопостачання 4 сіл у Дніпропетровській області в результаті припинення дії спецдозволу "Укрнафти" на видобуток вуглеводнів на Юр'ївському родовищі.

Реклама:

"Передача ліцензій до ведення Міненерго дозволить уникнути таких ситуацій в майбутньому, адже тут є фахівці які можуть прораховувати наслідки подібних дій і переконатися в стабільності постачання споживачів. Крім того, саме міністерство несе відповідальність за енергетичну безпеку країни зокрема збільшення видобутку газу і нафти", - заявив Демчишин.

Як повідомлялося, 12 лютого "Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій.

Після цього компанія повідомила, що припиняє поставки газу 1,5 тисячі абонентів в Дніпропетровській області через відкликання ліцензій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: