"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко винен вкладнику Брокбізнесбанку 131,4 мільйона гривень

Понеділок, 15 лютого 2016, 16:02

Суд встав на сторону клієнта Брокбізнесбанку, який стверджував, що Сергій Курченко та ТОВ "ВЕТЕК" винні у банкрутстві Брокбізнесбанку та зобов'язав стягнути з них 131,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє видання "Financial club", з посиланням на рішення київського Печерського районного суду від 21 січня.

Як зазначається, мова йшлася про невиплату депозиту на 4,2 млн доларів колишньому народному депутату від БЮТ Миколі Ковзелю.

Глава наглядової ради банку Олександр Буряк повідомив суду, що він і його брат Сергій продали 80% акцій Брокбізнесбанку групі компаній Сергія Курченко: "ВЕТЕК", "Айнам", "Алкон", "Амадина", "Аміна", "Анкона-торг", "Муйне", "Ультрастарінвест", "Хіга".

Реклама:

З слів Олександра Буряка і екс-заступник голови наглядової ради ВЕТЕК Бориса Тимонькіна, а також публічних заяв групи ВЕТЕК встановлено, що група була акціонером Брокбізнесбанку, а Сергій Курченко - контролером, які мали можливість впливати на банк.

"Брокбізнесбанк віднесений до категорії неплатоспроможних, у суду є підстави для висновку про наявність причинного зв'язку між діями відповідачів, як пов'язаних з банком осіб, які фактично керували його діяльністю, і негативними наслідками для банку у вигляді настання неплатоспроможності", - зазначено в рішенні суду.

Свідок суду Борис Тимонькін зазначив, що "банк мав зовнішнє управління, і всі гроші були виведені" в Реал Банк.

"Сергій Курченко мав вплив на призначення менеджменту і знав про правопорушення, в тому числі про виведення грошей з банку, що призвело до неплатоспроможності", - йдеться в судовому рішенні.

Суд прийшов до висновку, що Сергій Курченко причетний до доведення Брокбізнесбанку до неплатоспроможності, та задовольнив позов вкладника Брокбізнесбанку до ТОВ "ВЕТЕК" і особисто Сергія Курченко про стягнення з них 131,4 млн грн (у тому числі суми вкладу - 121 млн грн).

Як відомо, до введення тимчасової адміністрації "Брокбізнесбанк" контролювався бізнесменом Сергієм Курченко.

Нагадаємо, управління фінансових розслідувань Міндоходов виявило причетність посадових осіб "Брокбізнесбанку" до "відмивання" коштів на суму понад 50 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: