Україна та РФ домовляються про відновлення транзиту вантажівок

Понеділок, 15 лютого 2016, 15:40

Україна і Росія проводять технічні консультації з питання відновлення переміщення вантажних автотранспортних засобів територіями обох країн.

Про це повідомив на прес-конференції міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає УНІАН.

"На сьогодні ведуться активні технічні консультації (з Мінтрансом РФ - Ред.). Сподіваюся, найближчим часом буде вироблено узгоджене рішення з даної теми", - сказав він.

Пивоварський також повідомив, що Польща заблокувала транзит російських вантажівок по своїй території, оскільки польське і російське міністерства транспорту поки що не домовилися про встановлення кількості квот для здійснення транзитних перевезень.

Реклама:

"За моєю інформацією, наступного тижня має бути зустріч наших польських друзів з російським Міністерством транспорту, на якій вони можуть прийняти рішення про те, що вони домовилися про квоти. Це означає, що транзит російських фур зможе піти через територію Польщі", - зазначив він.

Глава Мінінфраструктури також повідомив, що на сьогодні немає обмежень транзиту російських фур через територію країн Прибалтики.

"Коли в пресі говорять, що Туреччина заборонила транзит російських фур, - це не відповідає дійсності у зв'язку з тим, що РФ запровадила ембарго на деякі товари з Туреччини і суттєво впав потік турецьких товарів і авто до Росії і в зворотному напрямку", - підкреслив Пивоварський.

Акція з блокування фур російських перевізників стартувала в четвер в селі Нижні Ворота (Воловецький р-н Закарпатської обл.). Закарпатські активісти також оголосили про створення блокпостів.

Потім до них приєдналися активісти Волинської області, а до неділі кількість областей, де блокувалися російські фури, досягло 10.

Міністерство інфраструктури вказувало, що не має повноважень реагувати на акції громадських активістів.

У свою чергу, Мінтранс РФ 14 лютого повідомив, що на території Росії припинено рух зареєстрованих в Україні фур. За даними Ространснагляду, на ранок понеділка на території РФ затримано 152 транспортні засоби, що належать українським автоперевізникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!