Яценюк вимагає від РФ скасувати заборону на рух українських фур

Понеділок, 15 лютого 2016, 15:31

Прем'єр Арсеній Яценюк вимагає від РФ повного скасування заборони на транзит українських вантажних автомобілів по території Росії.

Про це він заявив на зустрічі з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми діємо у повній відповідності з рамками міжнародного законодавства. Вчора РФ оголосила про заборону пересування по її території українських вантажівок", – сказав він.

За словами Яценюка, Україна направила ноту РФ з вимогою пояснити причини такого кроку, нагадавши, що у відповідь Кабмін також заборонив транзит російських фур в Україні.

Реклама:

"До отримання пояснень всі видані РФ дозволи на транзитні перевезення припинені. Я вимагаю не тільки пояснень, але повного зняття обмежень на транзит українських автомобілів (по території Росії – ред.)", – сказав він.

Як відомо, українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу і звертається до країн-членів ЄС щодо виконання РФ базових принципів Світової організації торгівлі.

Акція з блокування фур російських перевізників стартувала в четвер в селі Нижні Ворота (Воловецький р-н Закарпатської обл.). Закарпатські активісти також оголосили про створення блокпостів. Потім до них приєдналися активісти Волинської області, а до неділі кількість областей, де блокувалися російські фури, досягло 10.

Міністерство інфраструктури вказувало, що не має повноважень реагувати на акції громадських активістів.

У свою чергу, Мінтранс РФ 14 лютого повідомив, що на території Росії припинено рух зареєстрованих в Україні фур. За даними Ространснагляду, на ранок понеділка на території РФ затримано 152 транспортні засоби, що належать українським автоперевізникам.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: