Ціни на нафту повернулися до падіння на новинах з Ірану

Понеділок, 15 лютого 2016, 08:53

Світові ціни на нафту в понеділок знову повернулися в "червону зону", втрачаючи результати п'ятничного зростання на 9-12%, після появи повідомлень про те, що перший після зняття санкцій танкер з іранською нафтою попрямував до Європи.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.23 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,12% - до 33,31 долара за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,39% - до 29,33 долара за барель.

Реклама:

Нагадаємо, в п'ятницю ціни на нафту виросли на 9-12% на очікуваннях скорочення виробництва з боку найбільших світових постачальників "чорного золота", а також на даних по буровим установкам в США.

Однак у понеділок побоювання інвесторів з приводу надлишку пропозиції на ринку знову поновилися після появи новин з Ірану.

Як повідомило агентство Bloomberg, судно компанії Litasco, що виконує всі поставки групи "Лукойл" за межами Росії, вийшло з навантажувального терміналу на острові Харк в Перську затоку.

Згідно з даними агентства, група Лукойл і іспанська компанія Compania Espanola de Petroleos минулого місяця запланували транспортування нафти з Ірану в європейські порти.

"Іран збирається додати масла в вогонь на ринку", - сказав аналітик Fat Prophets Девід Леннокс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: