"Укрзалізниця" може відстрочити підвищення вантажних тарифів

П'ятниця, 12 лютого 2016, 17:58

"Укрзалізниця" готова обговорювати з галузевими асоціаціями графік індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Про це заявив в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній під час громадських консультацій, проведених Державною регуляторної службою.

За його словами, він бачить складність ситуації, в якій опинилися вітчизняні промислові підприємства.

"Якби бізнес прийшов і сказав, що ми не можемо сьогодні це зробити, але ми розуміємо ваші проблеми і розуміємо, що це треба робити. Давайте перенесемо цю справу умовно на 1 червня, або 1 жовтня, або коли відрегулюється ситуація. Тоді буде розуміння ситуації. Повинні бути якісь терміни", - заявив Завгородній.

Реклама:

Представники промислових об'єднань запропонували прив'язати державну тарифну політику до сировинних індексів, які відображають прибутковість основних галузей країни.

Заступник міністра інфраструктури Микола Снітко уточнив, що прийти до взаєморозуміння залізничникам і промисловцям допоможе робоча група при Державній регуляторній службі.

"Повинно бути все правильно прораховано і прозоро доведено до всіх учасників ринку перевезень. Ми підтримуємо, що для цього потрібно створити робочу групу, яка вирішить це питання одноразово. Потрібно показати чітку позицію залізничників і позицію всіх наших учасників ринку перевезень, збалансувати і прийняти рішення по сьогоднішнього тарифу", - пояснив Снітко.

Він додав, що якщо аргументи галузевих організацій виявляться переконливими, Мінінфраструктури прислухається до їхньої думки.

Нагадаємо, що Тарифи на вантажні залізничні перевезення зростуть з 1 березня на 15% у разі отримання погодження від усіх відомств.

При цьому, галузеві асоціації закликають Мінінфраструктури відмовитися від підвищення тарифів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!