Rolls-Royce скоротить дивіденди вперше за 25 років

П'ятниця, 12 лютого 2016, 12:25

Британська промислова група Rolls-Royce Holdings Plc прийняла рішення урізати дивіденди вперше майже за 25 років і заявила про необхідність більш глибокого скорочення витрат в рамках програми реструктуризації.

Про це заявив головний виконавчий директор Rolls-Royce Уоррен Іст, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам потрібно мати сильний баланс, щоб забезпечити фінансову гнучкість, необхідну для збереження високого рейтингу інвестиційного рівня", - заявив він.

Він визнав необхідність виплати високих дивідендів, пообіцявши "переглянути розміри виплат, щоб згодом повернути їх до гідного рівня".

Реклама:

За підсумками 2015 року Rolls-Royce виплатить дивіденди в розмірі 16,4 пенса на акцію, що на 29% нижче рівня попереднього року.

Перше з 1992 року скорочення дивідендів компанією допоможе їй створити деякі резерви грошових коштів.

Доподатковий прибуток від основної діяльності Rolls-Royce в 2015 році скоротився на 12% - до 1,43 млрд фунтів стерлінгів (2,07 млрд дол).

Виручка компанії зменшилася на 1% - до 13,4 млрд фунтів.

Компанія, яка є виробником двигунів для літаків Boeing і Airbus, зіткнулася зі зниженням попиту на деякі з її найбільш рентабельних продуктів. Падіння цін на нафту негативно позначилося на її операціях в сфері випуску обладнання для флоту і енергосистем.

У листопаді минулого року Rolls-Royce попередила, що її прибуток в 2016 році, можливо, буде нижчим за очікування на 650 млн фунтів стерлінгів, і в п'ятницю підтвердила свій прогноз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!