"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк: матеріали про закупівлю "африканського" вугілля треба передати НАБУ

П'ятниця, 12 лютого 2016, 08:50

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що результати журналістського розслідування УП щодо закупівель вугілля з окупованих територій Донбасу під виглядом південноафриканського мають бути передані до НАБУ.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Я читав це журналістське розслідування. Я думаю, що буде правильно, якщо всі матеріали будуть передані невідкладно до Національного антикорупційного бюро. Сподіваюся, що пан міністр підтримає цю позицію. Міністерство зі свого боку має надати повне сприяння розслідуванню закупівлі цього вугілля", - сказав прем'єр.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, виступаючи в ефірі цього ж ток-шоу, повідомив, що вугілля, яке протягом останнього тижня розвантажувалося в порту "Південний" і надійшло на Трипільську ТЕС, точно прибуло з Південної Африки.

Реклама:

Як повідомлялось, раніше Демчишин звернувся до керівництва ДФС та СБУ з проханням також відреагувати на резонансну інформацію щодо поставок імпортного вугілля на підприємства державної генерації.

Раніше "Українська правда" опублікувала розслідування, в якому говориться, що Україна отримує вугілля з окупованих територій, а за поставками стоять люди, наближені до Віктора Медведчука. При цьому Демчишин заявляв, що Україна купує вугілля в ПАР.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: