Податківці заборгували бізнесу майже 12 мільярдів ПДВ

Четвер, 11 лютого 2016, 19:40

Актуальна заборгованість перед підприємцями з відшкодування податку на додану вартість на сьогоднішній день становить 11,5 мільярда гривень.

Про це в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, пише "УНІАН".

При цьому, за словами Насірова, загальна сума заборгованості становить 19 мільярдів гривень, з якої близько 4 мільярдів гривень - борг перед підприємствами з зони АТО і ще 4 мільярди гривень спірної заборгованості минулих років, яка за рішенням суду може бути списана.

"Ми скоротили реальний, актуальний борг до 11,5 мільярда гривень. Він був 23 мільярди гривень ще влітку", - сказав голова ДФС.

Реклама:

Насіров також зазначив, що простроченої заборгованості з відшкодування ПДВ вже немає.

"Зараз чергу на відшкодування десь півтора місяці. Я думаю, що до літа ми виплатимо цей борг. Це буде так, що як тільки пройшла перевірка, підприємство буде відразу подаватися на відшкодування", - запевнив Насіров.

Як відомо, обсяг відшкодування платежів з податку на додану вартість суб'єктам підприємництва в Україні в січні 2016 року склав 7,887 мільярда гривень.

Обсяг відшкодування ПДВ за 2015 рік склав 68,405 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!