Activ Solar братів Клюєвих розпочала процедуру банкротства в Австрії - ЗМІ

Четвер, 11 лютого 2016, 00:25

Управляюча компанія Activ Solar з австрійською реєстрацією, з якою були пов’язані активи братів Клюєвих в сфері альтернативної енергетики, виявилася банкрутом з півмільярдним боргом.

Про це повідомляє видання Die Presse в статті від 10 лютого.

Австрійські журналісти назвали новину про Activ Solar "найбільшим корпоративним банкрутством року".

За даними видання, борг компанії Клюєвих склав 503.4 мільйони євро. У віденському господарчому суді вже розпочався процес з реструктуризації боргу, кредиторам запропоновано виплатити менше ніж 20% від боргу протягом двох років.

Реклама:

Видання зазначає: бенефіціарами компанії вважають Сергія та Андрія Клюєвих, хоча вони заперечують свою причетність до Activ Solar.

У повідомленні не розкриваються деталі судового процесу. Зазначено, що в результаті банкрутства постраждали 34 кредитори та три співробітника компанії.

Як відомо, від початку березня 2014 року брати Клюєви перебувають під санкціями ЄС.

В січні 2016 року Суд ЄС визнав необгрунтованими санкції "першої хвилі" проти народного депутата Сергія Клюєва. Рішення щодо Андрія Клюєва, екс-глави адмінистрації Януковича, наразі не ухвалене. Водночас, у відповідності до процедур ЄС, це не призвело до невідкладного зняття санкцій проти Клюєвих - ті продовжили діяти щонайменше до березня 2016 року. 

Варто зауважити, що санкції самі по собі не стали причиною банкрутства. Так, що в 2015 році повідомлялося, що компаніям Клюєвих вдалося обійти санкційні обмеження і продовжити діяльність свого бізнеса в Австрії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: