У 2015 році в США продали марихуани на 5,4 мільярда доларів

Середа, 10 лютого 2016, 19:31

Продажі на ринку легальної марихуани в США в 2015 році склали 5,4 мільярда доларів, що майже на 900 мільйонів більше ніж в 2014 році.

Про це пише The New York Times.

Як пише видання, дві компанії ArcView Group з Сан-Франциско і New Frontier з Вашингтона випустили доповідь, яка підтверджує що в індустрії легальної марихуани почалася "золота лихоманка".

Національні продажі легальної марихуани виросли до 5,4 мільярда доларів в 2015 році з 4,6 мільярда доларів у 2014 році.

Реклама:

Продажі медичної марихуани, виросли з 351 мільйонім доларів в 2014 році до 998 мільйонів доларів від загального обсягу продажів у 2015 році.

У доповіді прогнозується, що в цьому році рівень продажів збільшиться до 6,7 мільярда доларів, а до 2020 року до 21,8 мільярда доларів.

При цьому, як пише New-York Times, на галузь звертають увагу представники фондових ринків і інвестиційних компаній, які розглядають можливість інвестування в галузь компаній, представлених на ринку легальної марихуани.

Також йдеться про те, що 2016 рік стане "переломним", і дозволить перейти від заборони марихуани в тій чи іншій формі до юридично регульованого ринку.

Як зазначається, чотири штати і округ Колумбія дозволяють повною мірою використовувати марихуану, і в цьому році, ще сім голосуватимуть: Каліфорнія, Невада, Арізона, Массачусетс, Мен, Род-Айленд і Вермонт.

У двадцяти трьох штатах вже дозволено вживання медичної марихуани, а чотири інших - Флорида, Огайо, Міссурі і Пенсільванія - налаштовані на її просування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!