У Яресько розповіли, де лежать невикористані "кіотські мільйони"

Середа, 10 лютого 2016, 14:15

Близько 100 млн євро "кіотських" коштів, більша частина з яких досі залишається невикористаною, з моменту їх отримання зберігалися в "Укрексімбанку".

Про це заявив заступник директора департаменту фінансів промисловості Мінфіну Анатолій Данилишин, повідомляє "Укрінформ".

"На 9 лютого залишок невикористаних коштів (кіотських) становить 2 мільярди 381,6 мільйона гривень, причому залишок у євро становить 32 мільйони євро і залишок у гривні 1 мільярд 448,3 мільйона гривень", - сказав він.

Данилишин додав, що кошти у євро, згідно з підписаною свого часу угодою, знаходяться в "Укрексімбанку", а конвертовані у гривню кошти - на Єдиному казначейському рахунку.

Реклама:

Відповідаючи на уточнюючі запитання учасників засідання, він повідомив, що всі кошти з моменту їх отримання знаходилися в "Укрексімбанку" під конкретний план заходів.

Данилишин зауважив, що йому важко сказати чи використовувалися вони банком на власний розсуд: "Вони зберігалися. Це була умова японської сторони, щоб зберігати їх у євро.

Нагадаємо,Україна в 2009 році реалізувала Японії одиниці скорочення викидів на 430 млн євро, в 2010 році - Іспанії на 30 млн євро.

З 12 жовтня 2011 року участь України в міжнародній торгівлі викидами була тимчасово призупинена через порушення правил звітності про викиди парникових газів за 1990-2008 роки згідно з Кіотським протоколом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!