Мінагропрод просить НАБУ та МВС перевірити "Артемсіль"

Середа, 10 лютого 2016, 13:20

Мінагрополітики звернулось до Національного антикорупційного бюро та МВС з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на ДП "Артемсіль".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, МінАПК просить перевірити інформацію щодо можливих правопорушень при реалізації технічної солі на ДП "Артемсіль".

Зокрема, наявності на держпідприємстві незаконного заниження цін фірмам-посередникам на території України, зменшення відпускної ціни при реалізації технічної солі для Росії, надання привілеїв при реалізації технічної солі одній фірмі тощо, йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Мінагрополітики максимально сприятиме встановленню подібних фактів порушень посадовими особами ДП "Артемсіль" та надаватиме всебічну підтримку НАБУ та правоохоронним органам у цьому процесі", - прокоментував міністр Олексій Павленко.

 

Раніше, програма "Схеми" у своєму розслідуванні повідомила, що обсяг продажу продукції державного підприємства "Артемсіль" у 2015 році через приватних посередників становив 568,8 тисяч тонн, або 81,9% від загального обсягу реалізації.

Як відомо, у січні Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти топ-менеджменту компанії "Артемсіль", підозрюючи їх в обслуговуванні інтересів перекупників.

ДП "Артемсіль" - найбільше підприємство з видобутку та реалізації повареної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП "Артемсіль" знаходяться в Соледарі (Донецька обл). Підприємство експортує продукцію в 22 країни. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: