"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Walt Disney отримав рекордний прибуток завдяки "Зоряним війнам"

Середа, 10 лютого 2016, 10:18

Американська Walt Disney Co отримала рекордний чистий прибуток у першому кварталі поточного фінансового року завдяки феноменальному успіху фільму "Зоряні війни: Пробудження сили".

Про це йдеться у прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-України".

Згідно із прес-релізом, чистий прибуток за фінквартал, що завершився 2 січня, зріс на 33%, до 2,88 млрд доларів, або 1,73 долара у розрахунку на акцію, проти 2,18 млрд долара, або 1,27 долара на акцію, за порівнянний період попереднього року.

Скоригований прибуток становив 1,63 долара у розрахунку на акцію, тоді як аналітики, опитані Thomson Reuters, у середньому оцінювали його на рівні 1,45 доларів на акцію.

Реклама:

Квартальний виторг піднявся до 15,24 млрд доларів євро проти 13,39 млрд доларів роком раніше. Консенсус-прогноз за цим показником дорівнював 14,75 млрд доларів.

Операційний прибуток кіностудії Disney підскочив на 86% - до 1 млрд доларів, виторг - на 46%, до 2,72 млрд долара.

Фільм "Зоряні війни" зібрав у світовому прокаті понад 2 млрд доларів, водночас йому вдалося зібрати перший мільярд доларів швидше, ніж будь-якому іншому фільму в історії.

Disney розраховує, що "Зоряні війни" стануть істотним джерелом доходів компанії в найближчі роки завдяки випуску сиквелів, продажу тематичних іграшок, відеоігор та іншої продукції, присвяченій космічній сазі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: