Гонтарева поскаржилася банкірам на політичну кризу

Середа, 10 лютого 2016, 09:18

Політична криза в Україні несе загрозу економічному зростанню 2016 року.

Про це заявила голова Нацбанку України Валерія Гонтарева на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків країни у вівторок.

Гонтарева нагадала, що, зокрема, НБУ був змушений переглянути прогнози зростання реального ВВП 2016 року з 2,4% до 1,1%.

Крім того, погіршено прогноз стану платіжного балансу: замість збалансованого поточного рахунку, як 2015 року, прогнозують його дефіцит цього року в розмірі 2,5 млрд доларів. Водночас НБУ залишив незмінним прогноз щодо інфляції на 2016 рік.

Реклама:

"Наші прогнози не передбачали посилення політичної нестабільності, тому наші очікування реалізуються тільки в разі стабільної політичної ситуації", - зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, Міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Як відомо, Національний банк очікує на уповільнення споживчої інфляції до 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року.

Раніше Національний банк України прогнозував інфляцію за підсумками 2015 року на рівні 44%.

Нагадаємо, раніше Гонтарева запевняла, що у 2016 році реальний ВВП України зросте на 2,4%, інфляція становитиме 12%, а дефіцит платіжного балансу буде незначним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!