"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ завадив "Авант-Банку" залучити 10 мільйонів доларів - екс-голова правління

Понеділок, 1 лютого 2016, 16:11

Підписання договору ПАТ "Авант-Банк" на залучення 10 мільйонів доларів інвестицій не відбулося через обмеження НБУ.

Про це на прес-конференції повідомив колишній Глава правління ПАТ "Авант-Банк" Веніамін Лебедєв.

За його словами 7 грудня Авант-Банк зареєстрував з нерезидентом кредитний договір на залучення інвестицій на 10 мільйонів доларів, які повинні були надійти в банк 21 грудня.

"Сума в обсязі 10 мільйонів доларів гарантовано дає банку можливість знаходиться з достатнім обсягом ліквідності протягом декількох років. Нажаль, ця подія не відбулася з однієї простої причини - 10 грудня ми отримали обмеження від НБУ і інформація моментально витекла на ринок", - заявив Лебедєв.

Реклама:

Він додав, що Нацбанк реєстрував договір з нерезидентом і, за його словами, дуже багато витоків інформації з НБУ відбувається за допомогою службовців.

"Вони не знають що таке банківська таємниця, державна таємниця, інформація тут же поступає на ринок через що виходить багато спекуляцій", - додав він.

При цьому, за словами Лебедєва, однією з причин, які призвели до того, що банк визнаний неплатоспроможним, є поганий інвестиційний клімат в країні.

Нагадаємо, 29 січня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Авант-Банк" до категорії неплатоспроможних.

"Авант-Банк заснований в 2009 році. Його єдиним акціонером на 8 березня 2015 року був Ігор Завацький, що є контролером ТОВ "Стабіл Холдинг", участь в якому розділено між 10 офшорними компаніями з частками 9,99% кожна (Lion International Ltd, Azure Investment Ltd, Multimedia Premier Ltd, Schuster Management Limited, Dynasty Network Ltd, Bestway Management Ltd, Lextor Ventures Limited, Capital Power Limited, Veratex Limited, Sharona Trade Limited) і Vendex Trading Corp (0,1%).

Крім того, "Авант-Банк" пов'язують з колишнім генеральним прокурором України Віталієм Яремою. Раніше віце-президентом "Авант Банку" працював екс-міністр оборони України Валерій Гелетей.

За даними журналіста Дениса Бігуса, у результаті визнання "Авант-Банку" банкрутом стало неможливим отримати акт на нерухомість в офіційному реєстрі Міністерства юстиції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: