Ціни на нафту продовжують знижуватися за рахунок статистики Китаю

Понеділок, 1 лютого 2016, 15:30

Ціни на нафту знижуються після публікації несподівано слабких економічних показників Китаю і Південної Кореї.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,21 долара до 35,78 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,51 долара до 33,11 долара.

Зниження активності у виробничому секторі економіки Китаю в січні було найсильнішим майже за 3,5 року. Експорт з Південної Кореї в січні був мінімальним з 2009 року, коли в розпалі була світова фінансова криза.

Реклама:

Ціни знижуються ще й тому, що аналітики не очікують спільного скорочення видобутку Росією і ОПЕК.

"Ми не очікуємо скорочення видобутку, якщо тільки не буде різкого уповільнення зростання світової економіки, якого наші економісти не прогнозують", - йдеться в звіті банку Goldman Sachs.

За рахунок зняття санкцій з Ірану, видобуток ОПЕК зріс до максимального за багато років показника 32,6 мільйона барелів на добу при тому, що надлишок нафти на світовому ринку перевищує 1 млн барелів на добу.

Ірак в січні збільшив експорт нафти до 3,285 мільйона барелів на добу з 3,215 мільйона в грудні, повідомило в понеділок міністерство нафтової промисловості країни.

Аналітики фірми BMI Research знизили прогноз середньорічної ціни Brent в 2016 році до 40 доларів за барель з 42,5 долара і прогнозують для WTI середньорічну ціну 39,50 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: