Делегація "Нафтогазу" поїде в РФ домовлятися про нову ціну транзиту

Понеділок, 1 лютого 2016, 13:50

Делегація НАК "Нафтогаз України" найближчим часом збирається відвідати Москву, щоб обговорити з заступником голови "Газпрому" Олександром Медведєвим нові тарифи на транзит газу через Україну.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело Агентства газової інформації, знайоме з ситуацією.

Зараз ставка транзиту визначається довгостроковим (з 2009 по 2019 рік) контрактом "Нафтогазу" і "Газпрому". Вона визначається за формулою, залежною від вартості паливної складової та інфляції в Європі. У другому кварталі 2015 року ставка транзиту природного газу через територію України за контрактом з "Газпромом" становила $2,7 за 1 тис. куб. м на 100 км.

Як відомо, раніше Україна підвищила для "Газпрому" вартість транзиту російського газу в країни ЄС на 50%. Тариф зріс до $4,5 за кожні 100 км.

Реклама:

За словами міністра енергетики Володимира Демчишина, Україна з початку 2016 року повністю змінила підхід до транзиту російського газу в ЄС, встановивши тарифи на вхід і вихід з газотранспортної системи.

Проте наприкінці січня Демчишин заявив, що Росія буде платити за старими цінами до укладення нового контракту.

В даний час "Нафтогаз" судиться з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі за контрактом 2009 року, в тому числі в частині транзиту російського газу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!