Компанія Злочевського викуповує у канадців 70% української компанії "КУБ-Газ"

Понеділок, 1 лютого 2016, 10:22

Компанія Resano Trading LLC, що входить до групи Burisma екс-міністра Миколи Злочесвького, підписала договір з канадською Serinus Energy Inc. щодо придбання 70% компанії ТОВ "КУБ-Газ".

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Придбання перспективних активів в Україні - важлива складова стратегії Burisma. Серед наших ключових цінностей - енергонезалежність і енергобезпека України. Угода з "КУБ-Газ" значно збільшить наші обсяги видобутку на території України. Ми також продовжимо пошук нових інвестиційних можливостей як в Україні, так і за її межами", – прокоментував угоду незалежний директор Burisma Девон Арчер.

Як зазначається, рішення про розширення бізнесу і збільшення інвестицій в Україні було підтримано Радою директорів Burisma після прийняття важливих для країни змін податкового законодавства, які дозволять українській газовидобувній галузі отримати необхідний інвестиційний ресурс.

Реклама:

"КУБ-Газ" – українська компанія, в портфелі якої 5 ліцензій на видобуток і одна ліцензія на розвідку в східній Україні. 

Купівля контрольного пакету "КУБ-Газ" дозволить збільшити обсяги видобутку природного газу і сприятиме зміцненню енергетичної незалежності України. 

Як відповідальна компанія, Burisma продовжить починання Serinus Energy Inc. стосовно ефективної і своєчасної реалізації проектів в Україні, а також залучить свій багаторічний досвід, інноваційні технології та інвестиційні ресурси під час розробки існуючих і нових родовищ.

Угода з "КУБ-Газ" стане початком нової ери у розвитку газовидобувного бізнесу в Україні. 

У результаті трансакції міноритарний акціонер компанії "КУБ-Газ" – Gastek LLC – збільшить свою частку на 5%.

Нагадаємо, у серпні 2012 року Burisma придбала контрольний пакет "Кримпаливенергосервіс", який видобуває нафту і газ в Криму, а в листопаді Антимонопольний комітет дозволив Burisma придбати контроль над "Першої української нафтогазової компанією" і "Нафтогаз Гарант", йдеться в матеріалі.

Наприкінці квітня 2013 Burisma отримала схвалення антимонопольного органу на придбання 25% невеликої компанії "Техноресурс", яка видобуває нафту в Сумській області.

Як відомо, група Burisma належить екс-міністру екології Миколі Злочевському.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: