Італійська компанія подала позов до "Газпрому" на 759 мільйонів євро

Понеділок, 1 лютого 2016, 08:44

Італійська будівельна компанія Saipem, найнята "Газпромом" для укладання морського газопроводу "Південний потік", а потім "турецька потік" подала позов до дочірньої компанії російського концерну.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

"10 листопада 2015 року Saipem S.p.а направила запит про арбітраж проти South Stream Transport BV (зараз це 100-відсоткова "дочка" "Газпрому") в Міжнародну торгову палату в Парижі. Сума позову складає приблизно 759 млн євро", - говориться в матеріалах компанії Saipem.

Як повідомлялося, контракт з South Stream Transport BV з Saipem передбачав розробку робочої документації і будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу проекту "Південний потік", а також зведення технологічних об'єктів на ділянках берегового примикання та облаштування ділянок перетину берегової лінії - приблизно за 2 млрд євро.

Реклама:

Нещодавно "Газпром" повідомляв, що Saipem претендує на будівництво більш ймовірного до здійснення - газопроводу Nord Stream 2. Заяви про перспективи участі компанії Saipem в цьому будівництві "Газпром" зробив вже після подачі позову італійською компанією.

У липні минулого року стало відомо, що італійській компанії довелося звільнити майже 9000 осіб через розірвання контракту на будівництво трубопроводу по дну Чорного моря. Saipem була змушена піти на цей захід, щоб заощадити близько 1,3 мільярда євро і зберегти конкурентоспроможність на своєму ринку.

Нагадаємо, в 2014 році "Газпром" заявив про закриття проекту "Південного потоку".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!