"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Луганську зупиняє роботу "Луганськтепловоз"

П'ятниця, 8 січня 2016, 09:44

В окупованому бойовиками Луганську зупиняє роботу ПАТ "Луганськтепловоз", також на підприємстві намічені масові скорочення працівників.

Про це повідомив голова громадської організації Громадська ініціатива "Права справа" Дмитро  Снегірьов, передає "Укрінформ".

"ПАТ "Луганськтепловоз", яке сьогодні входить до російського "Трансмашхолдингу", зупиняє роботу через відсутність замовлень на 2016 рік. Станом на 1 січня 2016 року на підприємстві працювало 2800 робітників, але у зв'язку з відсутністю замовлень керівництво заводу планує провести масові скорочення штату й залишити на підприємстві тільки 350 робітників з числа обслуговуючого персоналу", - заявив він.

Він зазначив, що "Луганськтепловоз" у лютому 2015 року через проблеми з поставками двигунів і комплектуючих змушений був припинити роботу основних цехів і скорочувати працівників, а в жовтні 2015 року керівництво підприємства заявило про другу хвилю скорочення. Тоді протягом місяця скоротили третину працівників заводу.

Реклама:

Снєгірьов зазначив, що "Луганськтепловоз" - одне з містоутворюючих підприємств Луганська, засноване в 1896 році. З моменту свого заснування завод зупиняв свою роботу тільки в 1942 році, коли Луганськ окупували війська Третього рейху.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!