"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МЕРТ зафіксувало одиничні випадки транзиту через РФ українських товарів

Середа, 6 січня 2016, 20:03

Одиничні випадки транзитних перевезень товарів територією Російської Федерації з України до Вірменії та Азербайджану зафіксовано станом на 6 січня 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні зазначено, що інформація щодо випадків перетину українсько-білоруського кордону з метою транзиту товарів походженням з України через територію РФ до Казахстану і третіх країни не надходила.

У МЕРТ нагадали, що вже опрацьовують альтернативні шляхи постачання товарів із третіх країн у східному напрямку в обхід території РФ.

Зокрема, 15 січня 2016 року з Іллічівська вирушить пілотний рейс контейнерного потяга за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське та Чорне моря).

Реклама:

Як повідомлялося, 1 січня уряд РФ визначив, що вантажі для транзиту з України в Казахстан мають прямувати через Білорусь, зокрема через стаціонарний контрольний пункт "Червоне" (456 км автошляху М-1 "Білорусь"), а також контрольний пункт, розташований на залізничній станції Смоленськ-Сортувальна.

МЕРТ 30 грудня попереджало про можливі ускладнення транзиту українських товарів через територію РФ до третіх країн - Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Китаю та інших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!