Кабмін затвердив новий порядок електронного адміністрування ПДВ

Середа, 6 січня 2016, 17:47

Кабінет міністрів затвердив новий порядок електронного адміністрування податку на додану вартість (ПДВ).

Про це йдеться в постанові уряду №1177 від 30 грудня 2015, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, новий порядок електронного адміністрування НСД затверджений у зв'язку зі змінами до Податкового кодексу України, які набули чинності з 1 січня 2016 року.

У повідомленні Кабміну про затвердження нового порядку підкреслюється, що це дасть можливість реалізувати механізм часткової сплати ПДВ сільгосппідприємствами-суб'єктами спеціального режиму оподаткування в залежності від виду сільгосппродукції.

Реклама:

У новому порядку також врегульовано питання обліку в системі електронного адміністрування ПДВ особливостей для платників, які застосовують касовий метод податкового обліку.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування.

У 2016 році на період переходу на загальну систему оподаткування виробникам молока та великої рогатої худоби ВРХ залишатимуть 80% ПДВ, а решта 20% вони будуть перераховувати до бюджету.

Аграрії, що працюють із зерновими і технічними культурами, будуть відраховувати до бюджету 85% ПДВ, всі інші - 50%. З 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.

Міністр фінансів Наталя Яресько прогнозувала складності з адмініструванням ПДВ для аграріїв і допустила внесення правок до закону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!