Казначейський рахунок "провалився" майже на 40 мільярдів - Пинзеник

Середа, 6 січня 2016, 15:31

За грудень 2015 року казначейський рахунок "провалився" майже на 40 млрд грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

ЗАЛИШКИ КОШТІВ НА КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ РАХУНКУ РОЗЧИНИЛИСЯ ЗА МІСЯЦЬЗа грудень 2015 року казначейський рахунок «провалився» м...

Опубликовано Віктором Пинзеником 6 января 2016 г.

За його словами, у новий рік країна ввійшла із "запасом" у 9 млрд  грн, тоді як на початку грудня він становив 48 млрд грн.

Реклама:

"Декларовані Урядом величезні залишки коштів на казначейському рахунку "розчинилися" за місяць", - написав він.

Пинзеник зазначає, що таке різке зниження рахунку є наслідком слабкої бюджетної культури чи скоріше її відсутності.

"Маю якраз на увазі не питання, що лежать у сфері відповідальності Міністерства фінансів, а інших бюджетних "споживачів"", - написав він.

За його словами, протягом січня-листопада 2015 року державний бюджет за доходами було виконано на 90,3%, а за видатками - на 80,4%.

"Цей розрив у 10% (а це майже 60 млрд грн., що формували залишок коштів) намагаються "освоїти" в останній місяць року. Можна уявити масштаби видатків грудня, якщо крім стандартних планових надходжень додатково з рахунку витрачено 39 млрд грн. Оцінити їх повний розмір зможемо тільки наприкінці поточного місяця з появою відповідної звітності", - написав Пинзеник.

Також, за його словами, наявна бюджетна активність має ще один наслідок: вона негативно впливає на монетарну ситуацію і пов’язані з нею параметри.

Як повідомлялося, залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби України на 1 грудня 2015 року становить 47,957 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!