Продажі автомобілів у США зросли до рекорду

Середа, 6 січня 2016, 10:45

Продажі автомобілів у США в 2015 році досягли рекордного рівня на тлі низьких цін на бензин, поліпшення ситуації на ринку праці, а також низьких процентних ставок по кредитах.

Про це свідчать дані Autodata Corp, пише "Інтерфакс-Україна".

За минулий рік продажі автомобілів в країні підскочили на 5,7% - до 17,5 млн, побивши попередній рекорд, встановлений 15 років тому (17,4 млн машин).

Таким чином, збільшення продажів автомобілів у США відзначено за підсумками шостого року поспіль, що є найтривалішим періодом зростання з часів Другої світової війни.

Реклама:

"Збільшення продажів в 2015 році було видатним, і автовиробникам буде важко добитися таких же темпів зростання в поточному році", - відзначає аналітик консалтингової компанії AlixPartners Марк Уейкфілд.

Експерт вважає, що продажі машин в США в 2016 році можуть підвищитися на 300 тис., проте таке зростання зажадає від автовиробників збільшення знижок і стимулів для покупців.

У грудні минулого року продажі автомобілів в перерахунку на річні темпи збільшилися на 9% - до 17,3 млн машин, проте темпи зростання реалізації автомобілів General Motors Co., Ford Motor Co., Fiat Chrysler Automobiles NV та інших.

Серед найбільших американських автовиробників найбільші темпи зростання продажів в 2015 році зафіксував Fiat Chrysler - 7,3%.

У грудні продажі цієї компанії збільшилися на 13% - до 217,527 тис. автомобілів, причому зростання було відзначено за підсумками 69-го місяця поспіль.

Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували істотніше зростання продажів Fiat Chrysler - на 19%.

General Motors збільшила продажі в грудні на 5,7% (прогноз ринку - 10%), до 290,230 тис. автомобілів, Ford - на 8,3% (прогноз ринку - 11%), до 237,606 тис. машин.

Японські компанії - Toyota, Honda і Nissan - наростили продажі в США минулого місяця відповідно на 11%, 9,9% і 19%, причому продажі Toyota не виправдали очікувань експертів (12%), Honda - опинилися на рівні прогнозів, в той час як продажі Nissan перевершили очікування (16%).

Продажі автомобілів Volkswagen і Audi в США в грудні знизилися в цілому на 3,6% - до 51,355 тис. машин, на тлі "дизельного" скандалу. Середній прогноз аналітиків передбачав підвищення продажів на 0,2%.

Південнокорейський концерн Hyundai-Kia в минулому місяці збільшив продажі в США на 7%, тоді як експерти в середньому очікували зростання на 17%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: