"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан обговорює з РФ питання транзиту вантажів з України

Середа, 6 січня 2016, 10:32

Комітет державних доходів міністерства фінансів Казахстану опрацьовує з російською стороною питання надання безперешкодного проїзду для транзитних вантажів, що прямують до сумлінних імпортерів.

Про це повідомила прес-служба комітету, передає "Інтерфакс-Україна".

"Комітет державних доходів наразі опрацьовує питання з Федеральною митною службою Росії про надання безперешкодного проїзду транзитних вантажів, які прямують до сумлінних імпортерів, уповноважених економічних операторів та інвесторів", - зазначено в повідомленні відомства.

За даними Федеральної митної служби Росії, обов'язковий супровід матимуть усі вантажні потоки, що їдуть на автомобільному транспорті. При цьому не враховуватимуться статус імпортера або перевізника (сумлінний імпортер/перевізник, уповноважений економічний оператор).

Реклама:

Цей вид контролю (супровід) застосовуватиметься до всіх товарів українського походження, що прямують транзитом через РФ як з України, так і до усіх товарів, що походять з третіх країн, країною відправлення яких є Україна, зазначено в повідомленні.

Федеральна митна служба Росії повідомила комітет державних доходів, що однією з умов безперешкодного проїзду автотранспортних засобів, що прямують з України в Казахстан, є надання російській стороні відомостей з угод казахстанських компаній з українськими контрагентами.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи з гарантування економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації під час міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

Указ підписаний у зв'язку з призупиненням з 1 січня 2016 року дії договору про ЗВТ з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: