"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через падіння цін на нафту бензин в ОАЕ коштує дешевше води

П'ятниця, 29 січня 2016, 16:53

В Об'єднаних Арабських Еміратах паралельно з падінням цін на нафту вже шостий місяць поспіль продовжується зниження вартості бензину.

З черговою зміною цін наприкінці січня паливо на еміратських заправках стало коштувати дешевше питної води, пише ТАСС.

Як заявили в міністерстві енергетики ОАЕ, літр базового палива категорії Special (аналог 95-го бензину в Україні - Ред.) відтепер обійдеться приблизно в 40 центів проти 50 центів півроку тому.

На цьому тлі ціни на продукти харчування в Еміратах показують зворотну динаміку і затьмарюють радість мешканців ОАЕ від зниження цін на бензин.

Реклама:

Так, один літр газованої води обходиться в два рази дорожче бензину, а аналогічний обсяг мінеральної питної води коштує вже в п'ять-вісім разів більше. Така ситуація змушує еміратську владу запроваджувати фіксовані ціни на соціально значущі продукти харчування.

"Я щаслива, що тепер повний бак мого позашляховика стоїть на п'ять доларів менше, - повідомила газеті National мешканка Дубая Ясмін Сааді. - Незважаючи на те, що в умовах вкрай дорогого життя в ОАЕ я завжди рада заощадити, можливі наслідки падіння цін на нафту викликають занепокоєння".

Зниження цін на заправках також не підтримали еміратські захисники довкілля. Вони побоюються, що дешевий бензин зробить безглуздим перехід на використання більш екологічного автотранспорту.

"На жаль, головною причиною вибору на користь таких машин залишаються особисті переконання автолюбителів", - зазначив у бесіді з журналістами еколог Хассан Галадарі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!