В "Укртатнафті" спростовують звинувачення АМКУ

П'ятниця, 29 січня 2016, 16:30

ПАТ "Укртатнафта" надає Антимонопольному комітету в повному обсязі і в строк інформацію, яка стосується розслідування щодо аукціонів з продажу сирої нафти та газового конденсату.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наоголошується, тільки у 2015 році органами АМКУ на адресу ПАТ "Укртатнафта" направлено 19 запитів, і на запити компанією були надані відповіді у терміни, встановлені комітетом.

"Треба відмітити, що склалася така практика взаємовідносин з АМКУ, коли на запит про надання загальної неідентифікованої інформації направляється повна інформація в електронному вигляді, зразки типових форм у паперовому вигляді, і пропонується уточнити - копії документів з яких господарчих операцій необхідні АМКУ у паперовому вигляді", - повідомляє компанія.

Реклама:

"І додаткова інформація на конкретні запити АМКУ компанією надається. Такий підхід зрозумілий, адже деякі запити АМКУ містять вимогу щодо надання копій усієї документації з купівлі нафтової сировини та реалізації нафтопродуктів за весь досліджуваний період, що складає близько 200 тисяч аркушів паперу", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що в даному випадку мова йде про запит АМКУ про надання документів та інформації, що стосуються 90% операцій ПАТ "Укртатнафта" за 2015 рік.

"Укртатнафта" заявляє про готовність надати АМКУ всю належну інформацію для розгляду питань, що виникли у сфері захисту економічної конкуренції на ринку нафти та нафтопродуктів, та сподівається на справедливий підхід при розгляді даної ситуації", - наголосили у компанії.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет порушив справу щодо ПАТ "Укртатнафта" за подання інформації не в повному обсязі.

Як відомо, в ПАТ "Укртатнафта" (переробка нафти) частка "Нафтогазу" становить 43,05% акцій. Група "Приват" і Олександр Ярославський контролює 57% заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: