У латвійському банку Фурсіна стверджують, що не пов'язані з Льовочкіним

П'ятниця, 29 січня 2016, 15:03

Голова правління латвійського Trasta komercbanka Гундарс Грієзе стверджує, що депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін не є акціонером банку.

Про це йдеться в його листі "Українській правді", яким він відреагував на новину на УП про обмеження, введені щодо цього банку з боку латвійських регуляторів.

Грієзе зазначив, що вся інформація про Trasta komercbanka вказана на сайті Комісії з ринку фінансів і капіталу Латвії, де повідомляється, що акціонерами банку є дві людини – опосередковано депутат від "Волі народу" Іван Фурсін і безпосередньо Ігор Буймістер.

"Зі свого боку Trasta komercbanka заявляє, що пан Льовочкін не є ні прямим, ні непрямим акціонером Trasta komercbanka", – йдеться в листі.

Реклама:

Також Грієзе заперечив твердження про те, що через цей банк були відмиті державні гроші, вкрадені при корупційній закупівлі "вишок Бойка".

"Trasta komercbanka офіційно заперечує будь-яку пряму чи непряму причетність до будь-якої злочинної діяльності", – запевнив керівник фінустанови.

Як відомо, Іван Фурсін і Сергій Льовочкін є давніми товаришами і бізнес-партнерами. Обидва тісно пов'язані з олігархом Дмитром Фірташем.

Про використання Trasta komercbanka в схемі з "вишками Бойка" можна почитати в розслідуванні "Української правди".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: