"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські підприємства втратять від ембарго до 1,1 мільярда - Абромавичус

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:36

Втрата виручки українських підприємств у результаті ембарго, режиму найбільшого сприяння, обмеження транзиту з боку Росії становитиме 800-1,1 млрд доларів.

Про це під час години запитань до уряду розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, передає "Укрінформ".

"Ми очікуємо, що в результаті ембарго, режиму найбільшого сприяння, обмеження транзиту з боку Росії втрата виручки українських підприємств становитиме 800 млн - 1,1 млрд доларів", - сказав він.

Абромавичус наголосив, що у зв'язку з цим наша економіка не може дозволити собі розкіш не покращувати бізнес-клімат, не залучати інвестиції, не закривати корупційні схеми.

Реклама:

"Сукупний економічний ефект від російської агресії за останні 2,5 року вже обчислюється мільярдами доларів. Політично вмотивовані дії з боку країни-агресора і далі будуть завдавати нам шкоду. Свіжий приклад - обмеження транзиту товарів у Казахстан, що є прямим порушенням норм Світової організації торгівлі", - сказав Абромавичус.

Нагадаємо, РФ 13 серпня 2015 року прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго.

Раніше повідомлялося, що Росія запровадила нові обмеження для українського транзиту в Азію.

З 28 липня 2014 року Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 р. - курятини.

Наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: