Абромавичус: деякі глави держпідприємств тримаються за "золотий батон"

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:29

Міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавичусу поки не вдається позбутися керівників низки держпідприємств, які повинні бути замінені згідно з рішеннями номінаційного комітету.

Про це він заявив у Верховній Раді в п'ятницю.

Він уточнив, що мова йде про керівників держкомпаній "Укрхімтрансаміак", "Горнохімічна корпорація" (ймовірно, "Об'єднана горнохімічна компанія" – ред.) і "Електроважмаш".

"Не знаю, навіщо ці товариші тримаються за свої крісла. Четвертий раз вже керівник "Електроважмашу" повертається на підприємство шляхом внесення до реєстру свого імені, це чисто рейдерська схема середини 90-х", – заявив він.

Реклама:

"Як я вже сказав, не знаю що він там забув. Може, спортивний костюм він там забув і в gym (спортзал – ред.) не може сходити, або якісь грамоти, які "папєрєднікі" там понадавали йому, або золотий батон, або золоту ручку, але це, звичайно, показує безпорадність влади, звичайно, і це недобре", – додав Абромавичус.

Міністр запевнив, що добиватиметься того, щоб рішення номінаційного комітету про заміну цих керівників виконувалися.

Як відомо, Абромавичус давно домагається відставки керівників зазначених підприємств. Глава "Укрхімтрансаміаку" – екс-регіонал Віктор Бондик вважається людиною з орбіти олігарха Давида Жванії; "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслан Журило – з орбіти Миколи Мартиненка.

Минулого тижня Абромавичус оголосив про відновлення контролю над харківським "Електроважмашем". Перед цим його звільнений керівник Володимир Глушаков у супроводі озброєних найманців захопив приймальню директора і намагався отримати доступ до печатки і рахунків підприємства.

Глушаков вважається пов'язаним з мером Харкова Геннадієм Кернесом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!